Rariteitenkabinet

Handgemaakte rariteitenkabineten met natuurlijke materialen. Bijna alle naturaliën zijn door mij gevonden en geprepareerd met respect voor de natuur.

De kastjes zijn geupcyceld, en bewerkt en hebben een authentieke uitstraling geen enkel kabinet is het zelfde.

 


Rariteitenkabinet  boekenkast 

Verkocht


Leuk weetje over het  rariteitenkabinet.

Vanwege de naam verwacht je wellicht allerlei rare dingen aan te treffen. Maar  het woord rariteit heeft eigenlijk niets met raar te maken. Het is afgeleid van het Latijnse rarus dat zeldzaam of schaars betekent. Rariteitenkabinetten werden populair in de 17e en 18e eeuw. Het was de tijd van de  ontdekkingsreizen, waarbij vele verre en exotische oorden werden bezocht en ontdekt. Op die reizen nam men van alles mee naar huis,, zoals schelpen, mineralen en opgezette dieren. Deze rariteiten stalde men  thuis uit in kabinetten of te wel kastjes . Niet iedereen kon er overigens een rariteitenkabinet op na houden. Dit was alleen weggelegd voor koningen en welgestelde lieden van de burgerij. Het was destijds een teken van stand, waarmee men maar wat graag pronkte voor gasten.

Uiteindelijk konden verzamelingen zó groeien dat het niet allemaal meer in één kast paste. Vaak werd een aparte kamer ingericht die men ook rariteitenkabinet noemde. Uiteindelijk is  zo is het eerste Museum ontstaan!


Handgemaakte gekristaliseerde ( echte) duivenschedels.

Handgemaakte rariteitenkabineten 


Stel je eigen Rariteitenkabinet samen.

Tijdens elk event waar ik sta kun je bij mijn kraam, ook je eigen Rariteitenkabinet samen stellen.

Flesjes in verschillende maten met daarin o.a., vlindervleugels, vogelpoten,veren, kaken,  en kleine schedels  Daarnaast verkoop ik ook losse dierlijke schedels zoals bijvoorbeeld nertsen, konijnen & vossen schedels. Het aanbod verschilt per event.